facebook

“Долар рухається до фінальної межі невідступно, курс валют приголомшить всіх в Україні вже скоро”

Фінансові аналітики та домогосподарства у липні 2023 року погіршили свої очікування щодо курсу гривні до долара на наступні 12 місяців, про що свідчать результати опитування Національного банку.

Як інформує “УНІАН”, за даними регулятора, фінансові аналітики у липні прогнозували, що у найближчі 12 місяців курс долара сягне позначки у 40,26 грн/дол. При цьому за місяць до цього – у червні 2023 року – очікування аналітиків були оптимістичнішими – 39,54 грн/дол.

Домогосподарства також погіршили свої курсові очікування, але меншими темпами. Так, у липні громадяни прогнозують курс у 39,75 грн/дол. проти очікуваних у червні 39,66 грн/дол.

Що стосуються банків, то у фінустановах навпаки покращили прогнози: згідно з липневими оцінками, банкіри очікують у найближчі 12 місяців курс у 40,54 грн/дол. проти квітневого показника у 41,38 грн/дол. (банки надають оцінки щоквартально).

Що зараз відбувається з курсом

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках сьогодні, 15 серпня, залишився на рівні попереднього показника у 37,65 гривень за долар. У “ПриватБанку” сьогодні курс гривні до долара також не змінився і залишився на рівні 37,40 грн за долар.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Долар рухається до фінальної межі невідступно, курс валют приголомшить всіх в Україні вже скоро”