facebook

Медкомісія при мобілізації: що робити якщо ВЛК визнало придатним, а сімейний лікар виявив проблеми зі здоров’ям

Після отримання повістки майбутніх призовників відправляють на огляд до військово-лікарської комісії.

Вже другий рік в Україні діє воєнний стан та загальна мобілізація. В цей період чоловіки, які не мають серйозних проблем зі здоров’ям, можуть отримати повістку майже всюди: в парку, на пляжі, вдома та навіть на роботі.

Після отримання повістки майбутніх призовників відправляють на огляд до військово-лікарської комісії. Саме цей орган визначає, чи придатний чоловік до служби в армії.

На практиці нерідко трапляються ситуації, коли чоловіка який має проблеми зі здоров’ям, ВЛК визнає придатним для служби.

Адвокат Андрій Карпенко пояснив, як діяти в такому випадку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під придатністю до військової служби розуміється такий стан здоров’я і фізичного розвитку громадян, який дозволяє їм виконувати передбачені статутами, інструкціями службові обов’язки з конкретної військової спеціальності у виді Збройних Сил України та інших військових формуваннях у мирний та воєнний час.

Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби, пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб та таблиць додаткових вимог до стану здоров’я.

Якщо сімейний лікар виявив серйозне порушення здоров’я, яке є у Розкладі хвороб, а ВЛК визнає вас придатним до служби, адвокат радить вимагати направити вас на стаціонаре обстеження, бо ступінь порушення функцій вашого організму може встановити тільки лікар-фахівець.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медкомісія при мобілізації: що робити якщо ВЛК визнало придатним, а сімейний лікар виявив проблеми зі здоров’ям