facebook

Коли в Україні стартує навчальний рік 2023 – 2024 для учнів та студентів

Невдовзі в Україні стартує новий навчальний рік 2023 – 2024. Учні сядуть за парти чи здобуватимуть освіту дистанційно вже з 1 вересня.

Завершиться цей навчальний рік у кінці червня 2024 року, інформує 24 Канал. Кабмін уже погодить відповідну постанову.

Коли в Україні починається навчальний рік 2023 – 2024
Так, учні та студенти в Україні вчитимуться з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року.

При цьому ОВА та за директори шкіл мають забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації у кожній області України.

Прагнете, щоб ваша дитина здобувала якісні знання, незважаючи на блекаути та інші виклики сьогодення? Щоб заняття відбувалися у цікавій та інтерактивній формі і відповідали вимогам Нової української школи? Це все можна отримати в першій і найбільшій дистанційній школі “Оптіма”! Долучайтесь до безкоштовного вебінару, щоб з перших уст дізнатись про всі умови та переваги навчання в “Оптімі”.
В областях також триває активний ремонт укриттів у навчальних закладах. Саме сховища є головною умовою очного навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше очільник українського уряду Денис Шмигаль, що на облаштування надійних сховищ у закладах освіти нашої держави виділили 1,5 мільярда гривень.

Як вчитимуться учні з 1 вересня в Україні
Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів, що навчальні заклади в Україні з 1 вересня працюватимуть в очному, дистанційному та змішаному форматах. Їх визначатимуть та погоджуватимуть ОВА та директори закладів освіти.
Якщо батьки не хочуть, аби їхня дитина вчилася очно, можуть перевести її на іншу доступну форму навчання.
Якщо укриття школи не може вмістити потрібну кількість дітей та педагогів, варто налагодити позмінне очне навчання офлайн, уточнив міністр. Все ж учням початкової школи краще здобувати освіту в очному форматі, аби діти соціалізувалися.
За словами прем’єра Дениса Шмигаля, на тих територіях, де є загроза життю чи здоров’ю дітей, очного навчання не буде.
Педагогічні ради шкіл, до слова, можуть самостійно визначати структуру і тривалість навчального дня, тижня, занять і навіть форму організації навчання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Коли в Україні стартує навчальний рік 2023 – 2024 для учнів та студентів