facebook

Займаєтесь фітнесом? Забудьте про ці 4 звички

Щоб залишатись в хорошій формі, не обов’язково потрібно йти на жертви — відмовлятись від улюбленої їжі чи виконувати вправи, які не приносять задоволення. Цікаво, до яких ще популярних порад не варто дослухатись? Тоді читайте далі.

Багато людей, які намагаються вести здоровий спосіб життя, вважає, що залишатись в хорошій формі можна, якщо від багато чого відмовитись. Ці жертви для них часто асоціюються з вироблення звичок, які не приносять задоволення.

Але що, якщо деякі звички, які ви вважали корисними для здоров’я, насправді завдають вам більше шкоди аніж користі?

Незважаючи на старання фітнес-журналів змусити вас повірити в правдивість деяких порад, не всі звички приносять користь кожному з нас. Інколи ви повинні розуміти, коли потрібно відмовитись від звички, яка насправді не приносить вам користі.

Ось 4 звички, які більшість вважає корисними для здоров’я, але від яких насправді потрібно відмовитись, якщо ви справді хочете бути у хорошій формі і не мати проблем зі здоров’ям.

1. Змушувати себе бігати

Багато людей думає, що біг — це єдиний спосіб залишатись у хорошій формі. Але правди в цьому мало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, є люди, яких можна назвати вродженими бігунами, і які по-справжньому отримують від цього заняття задоволення. Але більшість з нас бояться бігу більше, аніж чого-небудь іншого. Однак ми все одно віримо в брехню, що біг — єдиний спосіб залишатись в хорошій формі (підказка: це не так).

Якщо ви готові виконувати інші вправи, окрім як піти на пробіжку, з’ясуйте, що саме вам по-справжньому подобається — можливо, це буде танець, йога, бокс, альпінізм або ж високоінтенсивне інтервальне тренування. І тоді ви не лише  припините боятись ходити в зал, але й будете отримувати неабияке задоволення, коли виконуватимете ту чи іншу вправу. Ще один “плюс” такого вибору полягає в тому, що вам хотітиметься дотримуватись здорової звички набагато довше, аніж тоді, коли ви змушуєте себе щось робити.

2. Розділяти силові тренування і кардіо вправи

В певний момент серед любителів спорту з’явилась думка про те, що тренування можна назвати успішним, якщо виконувати силові вправи, а потім кардіо вправи, або навпаки. Навіть персональні тренери іноді роблять так, і часто радять це робити своїм клієнтам.

Але якщо ви справді хочете зробити своє тренування максимально ефективним, забудьте про розділення цих видів вправ і намагайтесь їх поєднувати. Завдяки цьому ви також швидше досягнете поставлених цілей.

3. Уникати улюблену (шкідливу) їжу

Найгіршим пунктом в дотриманні дієти та звичок, корисних для здоров’я, є те, що потрібно відмовитись від шкідливої їжі. Це не лише викликає відчуття, що ми позбавлені всього, і ненависті до цих корисних звичок, але й призводить до того, що ми зриваємось, і в ці моменти слабкості шукаємо розраду саме в шкідливій їжі.

Але якщо ви регулярно тренуєтесь і дотримуєтесь здорового харчування в більшості випадках, дозвольте собі поласувати вашою улюбленою некорисною їжею, і це не лише зробить вас щасливими, і позбавить відчуття гіркоти, а й сприятиме тому, що ви дотримуватиметесь здорового способу харчування протягом всього життя.

4. Постійно рахувати калорії

Зазвичай, коли людина лише починає займатись спортом, вона намагається відслідковувати кожен свій крок під час тренування: які вправи були зроблені, і скільки калорій під час них спалено. Але, незважаючи на таку одержимість калоріями, які людина споживає з їжею, а потім спалює в спортзалі, досягнути прогресу буває дуже складно. Ви можете тренуватись кожного дня, проводити в залі по кілька годин, але стати стрункими і сильними ви зможете лише тоді, коли відмовитесь від нав’язливої ідеї постійно рахувати калорії.

Тож який висновок можна з цього всього зробити? Якщо вам лячно від самої думки про якусь вправу, намагайтесь її уникати, не позбавляєте себе можливості виконувати ті вправи, які вам подобаються, по змозі прагніть рівноваги. Завдяки цьому ви не лише отримуватимете більше задоволення від життя, але й дотримуватиметесь здорових звичок в майбутньому.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Займаєтесь фітнесом? Забудьте про ці 4 звички