facebook

“Відстрочці кінець, мобілізація – неминуча”: Цю категорію чоловіків хочуть позбавити будь-якого бронювання

В Україні запропонували скасувати відстрочку від мобілізації для окремих категорій студентів. Це пов’язано із зловживанням правом на навчання в умовах військового стану.

Як інформує “biz.today.ua”, у Верховній Раді звернули увагу на те, що після початку повномасштабної війни в Україні різко збільшилася кількість студентів віком 30-35 років, які обрали навчання на денній формі. Як відомо, саме вона дає змогу уникнути призову до армії.

Член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що студентам, які здобувають другу вищу освіту, потрібно скасувати право на відстрочку від призову:

“Я думаю, що абсолютно справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина отримує третю, четверту вищу освіту, то це точно не може бути підставою для відстрочки під час воєнного стану”.

За словами представника президента у ВРУ, вступ до магістратури одразу після навчання передбачає продовження здобуття вищої освіти. Однак, якщо українець раптом вирішив вступати до університету саме під час війни, це викликає підозри.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Федір Веніславський розуміє, що деякі люди справді планують вести наукову діяльність та наближати перемогу України. Однак багато хто переслідує зовсім інші цілі.

“Я не виключаю, що є певна кількість людей, які справді хочуть стати вченими, у тому числі через розробку інноваційних механізмів забезпечити нашу перемогу. Тому тут потрібно дуже ретельно підходити, але, на превеликий жаль, це також є можливістю для зловживань”, – цитують депутата Верховної Ради

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Відстрочці кінець, мобілізація – неминуча”: Цю категорію чоловіків хочуть позбавити будь-якого бронювання