facebook

Видадуть пенсію за три роки: як отримати гроші одним платежем

Українці можуть отримати накопичені за три роки пенсії


У багатьох внутрішньо переміщених осіб (ВПО) виникають питання щодо пенсійного забезпечення. Вони цікавляться документами, пенсіями та підтвердженням пільгового стажу. Про це пише “На Пенсії”.

Під час прямої лінії заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Київській області Олена Зорка відповіла на питання переселенців.

Одна з переселенок із Донецької області, з міста Єнакієвого, поставила питання про свою пенсію за віком. Вона повідомила, що пенсію було призначено з червня 2020 року, але вона ще не отримувала її. Жінка цікавилася, де вона може отримати відстрочені виплати за останні три роки. Їй говорили про наявність якоїсь черги, але вона не знає, де вона знаходиться.

Заступник начальника пояснила, що механізм виплати пенсій, які не виплачені за період до поновлення їх виплати, регулюється Порядком, затвердженим Постановою № 1165 Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 року.

Територіальні органи Пенсійного фонду України здійснюють облік сум пенсійних виплат, які підлягають виплаті внутрішньо переміщеним особам відповідно до Порядку № 1165. Ці органи ведуть облік осіб, які потребують отримання заборгованої пенсії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідно до Порядку № 1165, пенсійні виплати, накопичені за минулі періоди, включаючи суми, що були нараховані відповідно до правочинних судових рішень, виплачуються особам, внесеним до Переліку одержувачів, складеному на 1 січня кожного року.

Суму пенсії, нарахованої вам з моменту її призначення до серпня 2023 року, буде виплачено шляхом коштів державного бюджету за окремою бюджетною програмою, передбаченою у бюджеті Пенсійного фонду України на 2024 рік.

Важливо зазначити, що для отримання заборгованих пенсійних виплат необхідно звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду України, де ви перебуваєте на обліку. Вони допоможуть вам з отриманням необхідних документів та дадуть відповіді на всі ваші питання щодо виплати заборгованої пенсії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Видадуть пенсію за три роки: як отримати гроші одним платежем