facebook

“Пенсіонери повинні знати правду, пенсія може вирости на 800 гривень, якщо зробити це”: українців просять не втрачати шанс

В українському законодавстві пенсіонерам передбачена не тільки пенсія, а ще деякі надбавки до неї. Деякі з них нараховують автоматично, а для інших потрібно звернутися до ПФУ.

Як інформує “Технофан”, пенсія обчислюється виходячи з розміру заробітної плати особи. З урахуванням стану здоров’я, віку та страхового стажу. Передбачено наступні надбавки до основного розміру пенсії.

Доплата за віком.

Пенсіонери мають право на надбавку за віком з 70 років. А саме:
Пенсіонерам віком від 70 до 75 років – 300 гривень надбавки до пенсії; Пенсіонерам віком 75- 80 років – 456 гривень надбавки до пенсії; Пенсіонерам віком 80 + років – 570 гривень надбавки до пенсії.

Пенсіонери, розмір пенсії яких перевищує 10 340 гривень, не можуть претендувати на надбавку за віком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через особливі потреби

Самотні українці похилого віку, які потребують догляду соціального працівника та не мають працездатних родичів, отримують доплату у розмірі 800 грн.

Доплата за стаж.

Відповідно до статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” доплату за понаднормовий стаж можуть отримувати українці, у яких у трудовій книжці зазначено:

понад 35 років стажу (для чоловіків); понад 30 років стажу (для жінок).

Розмір такої доплати не може перевищувати 1% від мінімального розміру пенсії за віком, яка зараз становить 2093 гривні. Тобто за кожен рік понад нормованого стажу пенсіонер буде отримувати 20,93 гривень надбавки до пенсії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пенсіонери повинні знати правду, пенсія може вирости на 800 гривень, якщо зробити це”: українців просять не втрачати шанс