facebook

До уваги школярів та батьків: у МОН зробили дуже важливу заяву з навчання

Що очікує учнів у новому навчальному році

В МОН розповіли, які предмети є обов’язковими для школярів
Учні українських шкіл, що перебувають за кордоном, будуть мати можливість навчатися дистанційно в спеціальних класах, що були створені відповідними місцевими органами самоврядування. У таких класах учні будуть вивчати лише предмети з українознавчого компонента. Про це повідомляє “РБК-Україна”.

За словами заступника міністра освіти та науки Андрія Сташківа, ця програма допоможе забезпечити зв’язок цих дітей з Україною та забезпечити їх м’який перехід назад до української освітньої системи. У кожному регіоні будуть визначені п’ять шкіл, в яких можуть функціонувати один або кілька таких класів.

Навчальні предмети у цих окремих класах розподіляються наступним чином:

Для учнів 1-4 класів: українська мова і література, предмет “Я досліджую світ” (частина, що стосується громадянської та історичної освіти).
Для учнів 5-9 класів: українська мова, українська література, вступ до історії України та громадянська освіта (5 клас), історія України та всесвітня історія (6 клас), історія України (7-9 класи), основи правознавства (9 клас), географія (8-9 класи).
Для учнів 10-11 класів: українська мова, українська література, історія України, громадянська освіта (10 клас), географія (11 клас), захист України.
Також у навчальному плані передбачено години для індивідуальних занять та консультацій з вчителями – одна година на тиждень для учнів 1-4 класів і дві години для учнів вів 5-11 класів.

Ця ініціатива спрямована на те, щоб забезпечити українським школярам, які перебувають за кордоном, можливість продовжувати навчання в українському контексті та підтримувати зв’язок зі своєю батьківщиною. Оновлена програма також є частиною плану зменшення навчального навантаження на учнів.

Відповідно до цієї моделі, учні за кордоном зможуть складати річне оцінювання лише з предметів українознавчого компонента і вивчати їх дистанційно в спеціально визначених школах. Оцінки за інші предмети, такі як математика, природничі науки тощо, будуть виставлятися згідно з довідкою з закордонної школи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ця ініціатива є важливим кроком для збереження української освіти за кордоном та забезпечення якісного навчання українських школярів, які перебувають в інших країнах. Вона дає можливість дітям зберігати свої знання та навички, а також утримувати зв’язок з українською мовою та культурою.

Попри відновлення очного навчання в Україні, є велика кількість дітей, які навчаються в школах за кордоном. Тому розширення українознавчого компонента є важливим кроком для підтримки українських учнів за кордоном та їх залучення до української освітньої системи.

Ці заходи допоможуть українським учням за кордоном залишатися зв’язаними з Україною і забезпечити їм можливості повернутися до української системи освіти, коли вони повернуться додому.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

До уваги школярів та батьків: у МОН зробили дуже важливу заяву з навчання