facebook

Осінь серйозно струсить погодою: синоптики попередили, що тепер чекати

Синоптики розповіли, якою буде погода восени


Як повідомляють синоптики, осінь в Україні буде теплою та сухою – іноді можливі дощі з грозами, проте вони швидко пройдуть і до країни повернеться тепло. На ранні заморозки теж чекати не варто. Про це заявила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, йдеться на сайті КП.

Отже, за її словами, у південних областях до кінця вересня пануватиме майже літня погода, а термометри покажуть до +28…+30. На решті території України буде прохолодніше, проте температура повітря буде досить комфортною. Подекуди можливі дощі у найближчий тиждень.

Погоди без опадів із приємною температурою нам останній тиждень забезпечував антициклон – впливало поле атмосферного підвищеного тиску. Тому була спокійна, малохмарна погода, літні температури. Різких змін не буде, але вже 14 вересня територією України пройдуть короткочасні дощі з грозами. лише сходу та південного сходу”, – наголосила Наталія Птуха.

До 19 вересня опади перейдуть у південні та східні області, а на решті території України настане суха погода.

“Атмосферний фронт рухається із заходу на схід, тому 14 вересня він буде здебільшого на Правобережжі, а з 15 числа зміститься на Лівобережжі. Коли він пройде, буде без опадів”, – пояснила синоптик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 15 вересня температура повітря почне дещо знижуватись – до +13…+19. Після проходження атмосферного фронту знову стане тепліше – від +18 до +24. При цьому на півдні температура може підніматися до +25…+28.

“Дощі у четвер та п’ятницю, а потім знову – антициклон, після чого подивимося, чи сформується циклон”, – зазначила Птуха.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Осінь серйозно струсить погодою: синоптики попередили, що тепер чекати