facebook

“Не варто чекати”: українців попередили, коли закінчиться війна

Військовий експерт припустив раптове закінчення війни


Швидкість постачання озброєння Україні та динаміка просування ЗСУ надають фахівцям можливість розглядати можливий переломний момент і подальший кінець війни. Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко поділився своїми думками щодо наближення завершення війни в коментарі для ТСН.ua.

На думку експерта точно сказати, що війна завершиться у 2023 році, неможливо. Його сумніви стосуються навіть наступного року. Ймовірно, у 2024 році конфлікт увійде в завершальну фазу, але не завершиться повністю. Він також підкреслив, що після завершення війни кордони будуть такими, як у 1991 році. Все, що відбулося після 2014 року, є лише лінією фронту, а не справжніми кордонами.

Коваленко вказав, що навіть раптове завершення конфлікту не виключене. Це може бути пов’язане, наприклад, з вигнанням росіян із Криму, що може стати переломним моментом.

Щодо ознак можливого розпаду російського фронту, Коваленко зазначив, що це може статися, наприклад, при звільненні Токмаку. У такому випадку ймовірність того, що в окупантів у Запорізькій області виникнуть проблеми, становить 90%. Це вплине і на обстановку на лівобережжі Херсонщини й своєю чергою, надасть ЗСУ можливість наблизитися до тимчасово окупованого Криму. Ці події можуть статися навіть до кінця 2023 року, і це може бути каталізатором для подальшого звільнення Криму у 2024 році, зазначив він.

Щодо постачання озброєння, Коваленко відзначив, що західні партнери надають Україні озброєння повільно, хоча це могло б відбуватися швидше. Він зазначив, що отримання літаків F-16 значно покращить можливості України у відновленні своїх територій, дозволяючи наносити удари по сухопутним і навіть морським цілям.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підсумовуючи, Коваленко вважає, що до кінця 2024 року Україна може увійти у завершальну фазу війни. Однак він наголосив, що перед нами ще багато важливих завдань, тому активна фаза конфлікту ще не завершилася.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Не варто чекати”: українців попередили, коли закінчиться війна