facebook

Загальна мобілізація: ТЦК почали вручати повістки пенсіонерам

Пенсіонерам почали вручати повістки


В Україні триває загальна мобілізація, в рамках якої вручаються повістки чоловікам віком від 18 до 60 років. При чому територіальні центри комплектування (ТЦК) почали вручати повістки та пенсіонерам. Адвокат Артем Заїка у TikTok прояснив ситуацію.

Бувають випадки, коли представники ТЦК вручають повістку чоловікам, попри те, що у них є 1,2 чи 3 група інвалідності, і це підтверджується пенсійним посвідченням.

У цьому документі є інформація, яким законом призначили людині виплату. Наприклад, якщо у разі встановлення групи інвалідності, тоді на підставі чого та яку групу.

Адвокат пояснив, чому навіть пред’явивши пенсійне посвідчення таким громадянам все одно вручають повістку та зобов’язують з’явитися до ТЦК.

Річ у тому, що навіть таким громадянам потрібно стати на військовий облік та пройти військово-лікарську комісію (ВЛК), яка й має підтвердити непридатність за станом здоров’я громадянина до військової служби.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тільки за результатом ВЛК такого чоловіка можуть визнати придатним або непридатним до військової служби.

Якщо він може бути визнаний обмежено придатним за станом здоров’я, то в період воєнного стану може нести військову службу, але не на передовій, а, наприклад, у тилу.

Це означає, що особи з інвалідністю також можуть бути військовозобов’язаними, їм можуть підібрати посаду з військових спеціальностей, які підходять до його стану здоров’я.

Адвокат наголосив, що особи з інвалідністю зобов’язані взяти повістку та з’явитися до ТЦК, також вони не мають права згідно з українським законодавством відмовитися вже на місці від проходження ВЛК.

Виходить, що і такої категорії громадян можуть на вулиці або в будь-якому іншому громадському місці вручити повістку та зобов’язати з’явитися до ТЦК за нею.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Загальна мобілізація: ТЦК почали вручати повістки пенсіонерам