facebook

Скандал із “придбаним” авто для ЗСУ: “присвоїли” автомобіль, який купила за власний кошт дівчина з Норвегії

На Черкащині виник скандал через придбання автомобілю для ЗСУ. Так, освітяни Черкащини повідомили у соцмережах, що придбали авто для захисників. Однак черкащанка із Норвегії каже, що авто купила її родина і безкоштовно передала на благодійний фонд. Як виявилося, фонд “взяв” 82 тисячі гривень із освітян за доставку, на дзвінки від журналістів директор фонду не відповідає.

Про це розповідає “18000”, із посиланням на дописи у соцмережах.

23 лютого на сторінці очільника обласної освіти Валерія Данилевського з’явився пост про передачу автомобіля Volkswagen Transporter для військових.

Скандал із “придбаним” авто для ЗСУ: на Черкащині “присвоїли” автомобіль, який купила за власний кошт дівчина з Норвегії (ФОТО), фото-1
У пості Данилевський дякує благодійному фонду “Крила” за “організацію перегону автомобіля з-за кордону”.

Проте, вже 26 лютого в редакцію видання “18000” звернулася черкащанка Катерина Гавронська, яка станом на сьогодні, проживає з чоловіком у Норвегії. Катерина надала документи, які підтверджують, що автомобіль, який на фото, придбала її родина. Сім’я передала транспортний засіб фонду “Крила”, який надав їм відповідний запит. Однак, чому в його пості йдеться про “придбання автомобіля” освітянами, Катерина не знає.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Скандал із “придбаним” авто для ЗСУ: на Черкащині “присвоїли” автомобіль, який купила за власний кошт дівчина з Норвегії (ФОТО), фото-2
“Машина була у нашої родини більше року. Він хотів її продати, але я, моя мама і мої друзі вирішили відшкодувати йому частини суми. У загальному вийшло 3 тисячі євро (приблизно 30 тисяч норвезьких крон). Кошти були переведені йому з наших банківських акаунтів. Ми хотіли передати авто на ЗСУ для шполянських бійців. Мої друзі зі Шполи порадили сконтакувати з фондом “Крила”. Ми домовились передати їм авто, директор фонду приїхав до нас особисто в Норвегію, і ми віддали йому машину”, – розповідає Гавронська.

Уже 28 лютого під постом з’явилися відповідні коментарі.

Скандал із “придбаним” авто для ЗСУ: на Черкащині “присвоїли” автомобіль, який купила за власний кошт дівчина з Норвегії (ФОТО), фото-3
“Це не перша машина, яку купують освітяни. Я не скажу, кому вони платили, бо грошима я не займаюся. У них є керівник Шполянської санаторної школи Вербівський Віталій. Кошти збирали готівкою, передали їх фонду “Крила”. Як і хто там розраховувався я не знаю. Це «брєд сивої кобили». Його купили освітяни, – прокоментував Данилевський.

Вербівський у свою чергу каже, що за авто вони заплатили 82 тисячі гривень.

“Раз у квартал ми, освітяни, збираєм кошти із колишній інтернатів Черкаської області. Ми купуємо авто або інше на ЗСУ. Зібрали 120 тисяч гривень. 82 тисячі ми передали Осадчуку (керівник фонду “Крила” – ред.). Я передав особисто в присутності працівників. 3 січня дали кошти, 17 лютого отримали авто. Зробили ремонт із фарбуванням, купили води й енергетиків. Автомобіль уже у військових”, – сказав він.

Після розголосу в соцмережах на сторінці фонду з’явився пост-подяка, де вказано, що авто надано на безоплатній основі.

Скандал із “придбаним” авто для ЗСУ: на Черкащині “присвоїли” автомобіль, який купила за власний кошт дівчина з Норвегії (ФОТО), фото-4
У Черкаській поліції прокоментували цей інцидент.

Так, речниця ГУНП в Черкаській області Зоя Вовк зазначила, що поліція розслідує передачу “норвезького” авто.

“На сьогодні по цьому факту до поліції ніхто не звертався, письмових заяв не надходило. Втім підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стала публікація, яку поліцейські виявили під час моніторингу соціальних мереж. Нині за фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 ККУ (Шахрайство). Наразі тривають слідчі дії”, – сказала вона.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скандал із “придбаним” авто для ЗСУ: “присвоїли” автомобіль, який купила за власний кошт дівчина з Норвегії