facebook

Які хабарі пропонують прикордонникам, щоб уникнути обсервації

Упродовж двох діб в пунктах пропуску «Рава – Руська»», «Шегині», «Краківець» та «Грушів» Львівського прикордонного загону подорожуючі шість разів пропонували прикордонникам хабарі, щоб не проходити обсервацію в Україні.

Про це повідомляє Західне управління ДПСУ, пише Твоє місто.
Ідеться про суми у 50 та 20 доларів США, 10 євро та тричі – по 400 грн. Хабарі пропонували як іноземці, так і українці. Також кілька людей хотіли потрапити в Україну без медичного полісу страхування на випадок інфікування коронавірусом.
«Прикордонники від хабарів відмовились, натомість – проінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», – ідеться в повідомленні прикордонників.
Нагадаємо, МОЗ України визначило країни червоної зони, при в’їзді з яких в Україну громадяни мають пройти двотижневу обсервацію або самоізоляцію із додатком «Дій вдома».
Також вони можуть пред’явити результати ПЛР-аналізу, зробленого не раніше, ніж за 48 годин до перетину кордону, або здати ПЛР-тест в Україні – тоді будуть звільнені від проходження обсервації.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Які хабарі пропонують прикордонникам, щоб уникнути обсервації