facebook

Як збільшити стаж навіть якщо сиділи вдома: хитрощі про які у ПФУ не завжди говорять

Як збільшити стаж навіть якщо ви не працювали


Всі ми знаємо, що на розмір майбутніх пенсійних виплат впливає не лише розмір заробітної плати, а й стаж, який буде накопичено за роки трудової діяльності. Якщо його недостатньо, то вийти на заслужений відпочинок у віці 60 років не вдасться. У ПФУ повідомили, чи зараховується до страхового стажу період догляду за інвалідом.

Наприклад, дружина доглядала чоловіка, який має першу групу інвалідності. Чи зарахується цей період їй до страхового стажу? Фахівці Пенсійного фонду повідомляють, що згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», час догляду за особою з інвалідністю першої групи. Незалежно від причин отримання інвалідності, зараховується до страхового стажу.

Зарахується страховий стаж, у разі, якщо людина, яка забезпечує догляд:

– є працездатним, не досяг пенсійного віку та не має інвалідності;

– не працював у період догляду за особою з інвалідністю;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– отримував у органах соціального захисту населення допомогу, надбавку чи компенсацію відповідно до чинного законодавства.

Згідно з інформацією, цей період враховується до страхового стажу за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового соціального страхування, що формуються зі звітів органу соціального захисту населення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як збільшити стаж навіть якщо сиділи вдома: хитрощі про які у ПФУ не завжди говорять