facebook

Холодна та дощова осінь вже на порозі: синоптики розповіли, якою буде погода у жовтні

У жовтні буде досить тепла погода, на 1 градус вище за норму, але так триватиме недовго

Місце теплого літа вже зайняла осінь, для якої характерні дощі, похмуре небо та хандра. Стало відомо, на яку саме погоду українцям варто очікувати вже в жовтні.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух поділилася прогнозом, який склали на основі розрахунків прогностичних центрів США та ЄС.

За її словами, у жовтні в Україні спостерігатиметься досить тепла погода, на 1 градус вище за норму, але так триватиме недовго. Варто готуватися до того, що тривалість дня поступово скорочується, а разом із нею і температура повітря за вікном. Приблизно через 2-3 тижні вночі почне холодати.

“Зростає кількість заток арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати туманів, похмурих днів і заморозків. Можливе утворення ожеледиці і навіть снігопадів, насамперед у Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих та холодних повітряних мас”, – прогнозує Балабух.

А ось кліматолог та співробітниця Інституту геофізики імені Суботіна НАН України Світлана Бойченко попереджає, що ближче до кінця осені Україну атакують сильні опади.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Холодна та дощова осінь вже на порозі: синоптики розповіли, якою буде погода у жовтні