facebook

“Посадили на пляшку шапманського, бо як ще порядок наведеш?”: кадирівці влаштували жорстокі тортури 19-річному хлопцеві (відео 18+)

Лідер Чечні, соратник президента Росії Рамзан Кадиров відреагував на тортури 19-річного хлопця Салмана Тепсуркаєва, якого змусили сісти на пляшку.

На розширеному засіданні парламенту Чечні скандальний політик заявив, що його не збентежило таке покарання, проте він проти, щоб це викладали в інтернеті, пише “Кавказький вузол”.

“Опублікували ролик – вийшли лаяти того, хто цей ролик опублікував. Хто цей ролик закинув, каже: “Я згадував всіх матерів, дружин, сестер, коли мені сказали самому вибрати собі покарання”, – говорить. “Я його вибрав”, – наводять переклад слів Кадирова.

Чеченський лідер також додав, що єдине, що його не влаштовує, – це публікація відео у відкритому доступі.

“Не треба було це розголошувати, це непристойно. Коли наші люди публікували людей зі знятими штанами, я перший був проти цього. Казав: “Не публікуйте людей зі знятими штанами серед людей, серед жінок”… Ми проти цього… Як ти в Чечні наведеш порядок, коли такі”, – заявив Кадиров.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, лідер Чечні поклав всю відповідальність за те, що сталося, на Тепсуркаєва.

“Батько Тепсуркаєва каже, що два роки не бачив його… Вдома не живе, поїхав кудись, офіціантом, кажуть, працює… Коли батько сказав: “Уб’ю, відвезу працювати на кошару”, – втік, кажуть. Його що, хтось знайшов і мучить? Салман Тепсуркаєв анітрохи не соромиться… Бачив ролик, де він ходить, – він не соромиться. Якби він соромився, він би не називав імена гідних чоловіків, щоб принизити нашу честь, він би не вів неприпустимі розмови, якби у нього були гідність і відважність”, – висловився Кадиров.

Жорстокі тортури над хлопцем кадирівці виправдовують
Зі свого боку спікер парламенту Чечні Магомед Даудов також виправдав жорстокі тортури над 19-річним хлопцем.

“Я бачив цей ролик. Чому було зроблено – причина там є. Хто це зробив і де зробив, ми цим займаємося… Я бачив три різних ролики. Якщо Тепсуркаєв каже, що висловлював те, що говорив, і робив це – він ніщо, він не людина. Це покарання, що він зробив собі сам, якщо його послухати. Але, ми дізнаємося, робота ведеться”, – заявив Даудов.

Він також припустив, хто міг здійснити покарання для Тепсуркаєва. “Якщо Тепсуркаєв це говорив, будь це чиясь мати, дружина або сестра – цей товариш його вистежив, знайшов і покарав його. Якби мені довелося зіткнутися з таким, якби згадували мою матір, мати моїх дітей, сестру, члена сім’ї, якби мені такі речі говорили, що б я зробив? Як би я це вирішив?” – сказав спікер чеченського парламенту.

“Якщо поставити це питання собі, якщо він чеченець, якщо у нього є відважність, якщо він знає адати наших батьків, він одразу знайде для себе відповідь. Я вважаю щасливою людину, яка його знайшла і притягла до відповіді. Все, що стосується жінок, ще від наших предків, все було дуже суворо. Якщо вбили людину, через якийсь час прощають людину, борг пробачають. Що стосується жінок, чеченець не прощає”, – додав він, уточнивши, що предки чеченців знімали штани зі всіх, хто ображав жінок.

Відео 18+

Передісторія:
Раніше в соцмережах з’явилося відео, на якому 19-річного модератора чату опозиційного до чеченської влади Telegram-каналу “1ADAT” змусили вчинити над собою насильство.
На відео він представився адміністратором зазначеного каналу, вибачився перед чеченцями і сів на пляшку.
Однак в “1ADAT” підкреслили, що Тепсуркаєв не була адміністратором, а тільки стежив за чатом.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Посадили на пляшку шапманського, бо як ще порядок наведеш?”: кадирівці влаштували жорстокі тортури 19-річному хлопцеві (відео 18+)