facebook

“Різкий прогноз щодо курсу валют почав збуватися, долар робить щось неймовірне”: українців приголомшила реальність в обмінниках

Готівковий долар в українських банках здешевшав. 22 вересня ті виставили курс валюти на середньому рівні 37,7-38,3 грн (купівля/продаж), що одразу на 15 коп. дешевше у купівлі та на 27 коп. у продажу, ніж днем раніше. Загалом же ситуація відповідає прогнозам, які дали раніше самі банкіри.

Як інформує “Obozrevatel”, серед великих установ найвищу вартість американської валюти у покупці виставив ПУМБ – 38 грн.

За ним ідуть:

Ощадбанк, Укрексімбанк – 37,7 грн;

Сенс Банк – 37,6 грн;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Укргазбанк – 37,55 грн.

Найдешевше долар купують Універсал Банк та OTP Bank. Вони виставили його вартість на рівні 37 грн.

Найвищий курс продажу визначив ПУМБ – 38,75 грн. А також:
Ощадбанк – 38,65 грн Укргазбанк – 38,55 грн; Укрексімбанк – 38,5 грн.

Найнижчий – OTP Bank та ПриватБанк. Вони продають долар за 38 грн.

 

При цьому варто розуміти, що зазначені ціни можуть відрізнятися від фактичного курсу в банках. Адже там можуть виставляти додаткові комісії.

Також великі банки встановлюють картковий курс, але зараз він працює лише для операції купівлі іноземної валюти з подальшим внесенням на депозит. Просто так купити долари на картку неможливо – заборона діє ще з початку війни.

В обмінниках курс також упав

Подешевшав долар і на чорному ринку. Тут він коштує 37,94/38,15 грн. (купівля/продаж). Це:

на 26 коп. дешевше в купівлі, ніж днем раніше;

на 23 коп. – в продажу.

Курс НБУ

Офіційний курс долара, за даними Нацбанку, залишається фіксованим. Він складає 36,56 грн.

 

Який курс прогнозували банкіри

До кінця поточного тижня (24 вересня) у банківському секторі прогнозують курс готівкового долара на рівні 37,25-38,25 грн. Що відрізняється від попереднього – нижчого – прогнозу в 36,8-37,8 грн. Річ у тім, що його було зроблено до того, як Нацбанк зняв частину обмежень на здійснення валютних операцій, що згодом вплинуло на очікування банкірів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Різкий прогноз щодо курсу валют почав збуватися, долар робить щось неймовірне”: українців приголомшила реальність в обмінниках