facebook

Усіх чоловіків попередили: ТЦК почне роздавати штрафи наліво та направо – від 1600 до 3500 грн

Українців попередили, за що можуть виписати штрафи


Українців попередили, що під час дії загальної мобілізації деяким категоріям можуть виписати штрафи, пише pmg.ua.

Зазначається, що за час війни чимало громадян України змушені були змінити місце проживання. Йдеться як про чоловіків, так і жінок.

Але найчастіше чоловікам загрожує під час мобілізації покарання у вигляді штрафу. Це попередження стосується лише тих чоловіків, які не повідомили у військкомати про зміну місця проживання.

Насамперед чоловіки мають звернутися до територіальних центрів комплектування (ТЦК). Після цього тільки вони можуть звертатися до центрів соціального захисту, щоб отримати довідку про надання статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО).

Юристи зазначають, що якщо цього не зробити, то чоловіка можуть оштрафувати. При цьому він зазначив, що якщо чоловік звернеться спочатку за довідкою ВПО, а не піде стати на облік до ТЦК, йому не мають права відмовити у документі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але якщо спочатку чоловік отримає повістку, то йому можуть виписати штраф, який становить від 1600 до 3500 грн.

Алгоритм дій зняття з військового обліку та оформлення на новому місці передбачено урядовою постановою №1487.

Згідно з правилами, чоловікам дається всього 7 днів на те, щоб стати на військовий облік у ТЦК, якщо вони стали на облік як ВПО на новому місці.

Мало того, перед цим слід знятись з військового обліку у місці свого колишнього перебування для реєстрації за новим місцем проживання.

Щоб знятись з колишнього місця обліку та стати на облік на новому, потрібно з’явитися до ТЦК з паспортом та своїм військово-обліковим документом. Ця вимога стосується призовників, військовозобов’язаних, резервістів.

Але також зазначається, що постановка на військовий облік не означає, що чоловікові одразу загрожує мобілізація.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Усіх чоловіків попередили: ТЦК почне роздавати штрафи наліво та направо – від 1600 до 3500 грн