facebook

“Україну накриє свавільна гроза конкретно в цей день, шалений холод таки прийде неминуче”: коли буде снігопад і мороз?

Синоптики кажуть, що впродовж тижня зберігатиметься тепла погода, однак вже невдовзі варто очікувати дощів і, можливо, навіть грозових. Також експерти попереджають про те, що починаються заморозки і холодна погода з морозними показниками температури.

Як інформують “УН”, синоптик Ігор Кібльчич зазначив, що стійке поле високого атмосферного тиску продовжить визначати погодні умови по всій Центральній та Східній Європі до кінця місяця. Циклонічна діяльність виявиться пригніченою і зосередиться лише у районі Британських островів, Ісландії та Норвегії. Тому на території України збережеться тепла, суха та сонячна погода з температурним фоном на 3 – 6 °С вище за кліматичну норму.

У південній частині країни комфортність погоди певною мірою погіршиться внаслідок поривчастого східного вітру. Крім того, за рахунок тривалого періоду відсутності дощів (за винятком деяких західних областей), збережеться тенденція посилення посухи та пожежної небезпеки у лісах на більшій частині території країни.

У вівторок, 26 вересня, по всій території України опадів не очікується. Вітер східної чверті, 5 – 10 м/с, на півдні та в Криму пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +10…+15 °С, на узбережжі морів до +18 °С; вдень +23…+28 °С.

У середу, 27 вересня, утримається тепла та суха погода по всій Україні. Вітер східної чверті, 7 – 12 м/с, у південних областях та у Криму пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +23…+28 °С.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У четвер, 28 вересня, сонячна погода без опадів продовжить панувати по всій Україні. Вітер східний, у західних областях південний, 5 – 10 м/с, у південній половині та в Криму місцями пориви, 15 – 18 м/с.
Vidverto Player

У п’ятницю, 29 вересня, суха і тепла погода збережеться по всій країні. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с, у південних областях та у Приазов’ї північно-східний, 9 – 14 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +23…+28 °С.

У суботу, 30 вересня, опадів в Україні не передбачається. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +23…+28 °С.

У неділю, 1 жовтня, у зв’язку із проходженням слабо вираженого холодного фронту, в Україні місцями пройдуть дощі. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 °С, вдень +19…+24 °С, на півдні до +27 °С.

У третій декаді вересня на тлі скорочення світлового дня, а також за рахунок низької відносної вологості, на поверхні ґрунту відзначатимуться заморозки. У західних областях і на крайній півночі країни в окремі ночі від’ємні температури можуть фіксуватися й у повітрі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Україну накриє свавільна гроза конкретно в цей день, шалений холод таки прийде неминуче”: коли буде снігопад і мороз?