facebook

Іспитів не буде: школярі тріумфують, батьки хапаються за голову від нових перевірок

Кого “пронесе” з іспитами


26 вересня 2023 року відбулася прес-конференція, організована Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій разом з Міністерством освіти і науки України, під час якої був представлений новий підхід до проведення Національного зовнішнього незалежного оцінювання (НЗНО) у 2024 році.

ПОР це повідомляється на сайті комітету ВР.

У наступному навчальному році випускники загальноосвітніх закладів матимуть можливість скласти три обов’язкові предмети — українську мову, математику та історію України, а також один вибірковий предмет.

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться протягом одного дня, з двома предметами, кожен з яких триватиме 60 хвилин, після чого передбачена перерва, а потім ще два предмети, кожен також на 60 хвилин.

Основний етап НЗНО триватиме трохи довше та розпочнеться раніше, найімовірніше в кінці травня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2024 році не передбачено проведення Державної підсумкової атестації. В окремих початкових школах буде проведено експериментальний моніторинговий оцінювальний процес. Законопроект, який регулюватиме це питання у 2024 році, готується до реєстрації в Верховній Раді України.

Як відомо, у 2023 році випускники 9 класів були звільнені від складання підсумкових іспитів, а учні 11 класів проходити зовнішнє незалежне оцінювання за скороченою програмою.

Несподіванкою стало виключення із тестування обов’язково предмета Історія України, він перейшов у статус на вибір. Крім того, такий предмет як географія взагалі було виключено зі списку предметів для оцінювання.

Варто додати, що у 2024 році предмет Історія України знову буде обов’язковий для складання, як математика та українська мова. Список додаткових предметів поки не уточнюється.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Іспитів не буде: школярі тріумфують, батьки хапаються за голову від нових перевірок