facebook

“Сховатись від виконання свого обов’язку не вийде”: воєнком розповів, в яких місцях знаходять найбільше ухилянтів

Головний військком Львівської області Олександр Тіщенко розповів про подальше вручення повісток чоловікам після продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні.

16 листопада Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації до 19 лютого 2023 року. При цьому, військове керівництво не оголошувало про нові зміни у мобілізації чоловіків та жінок цієї зими, пише Я і закон.

За словами Тіщенка, уповноважені від центрів комплектування продовжуватимуть роздавати повістки в громадських місцях.

Такі заходи проводяться у місцях найбільшого скупчення людей – на вокзалах, міських площах чи людних вулицях, у торгових центрах тощо.

«Ці заходи планувались якраз для того, щоб виявити чоловіків, які не стали на військовий облік. Якби наші громадяни не порушували законів, потреби б у таких заходах не було. Та, на превеликий жаль, таким чином деякі особи пробують ховатись від виконання свого конституційного обов’язку», – пояснив військком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що роздача повісток на вулицях – крок, обмежений законодавством. Зараз це здійснюється для впорядкування даних та організації зрозумілої бази інформації, а мобілізувати усіх підряд не збираються.

«Нам не потрібно вже і всіх до війська, нам потрібні фахівці, які затребувані зараз. Тому, якщо не буде іншого законодавчого інструменту для впорядкування обліку, нам доведеться і надалі проводити заходи оповіщення та уточнення даних в людних місцях. Ну і додам, що мобілізаційні заходи, зокрема, оповіщення військовозобов’язаних, будуть проводитися за необхідності і впродовж дії воєнного стану», – підкреслив Тіщенко.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Сховатись від виконання свого обов’язку не вийде”: воєнком розповів, в яких місцях знаходять найбільше ухилянтів