facebook

Не поспішайте продавати паї: ціна за гектар стане ще більшою – названі суми та терміни

Експерти впевнені, що ціни на гектар різко зростуть


Попри війну із рашистами, земельний ринок в Україні продовжує функціонувати. Щобільше, вартість ділянок зростає, і очікується, що 2024 року середня вартість гектара додасть у ціні ще 50-75%, пише “Телеграф”.

Експерти зазначають, що з відкриттям ринку с/г земель їхня вартість зросла в 4 рази. Це дало поштовх до виникнення нового бізнесу — сервісних компаній, які залучають інвестиції громадян у землю, так само як банки закликають людей відкривати депозити.

Чимало українців інвестує у землю, сподіваючись надалі заробити на капіталізації чи на відсотках за оренду. Зазначається, що перспективи зростання цін на землю досить оптимістичні, оскільки земля є обмеженим активом, її більше не стане.

З 1 січня 2024 року український ринок землі відкриється для юросіб, внаслідок чого прогнозується подорожчання ділянок. Очікується, що в перший рік у деяких регіонах земля подорожчає на 50-75%, і це зростання не зупинятиметься ще кілька років.

Вартість землі в Україні змінюється залежно від географії – землі у центральній частині країни, розташовані далі від лінії фронту, найдорожчі. Це ділянки у Полтавській, Черкаській, Хмельницькій, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській областях – їхня вартість стартує від 110 тис. грн за гектар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На півночі та півдні України ціни дещо нижчі – у Чернігівській, Сумській, Харківській ділянці продають від 55 тис. гривень, в Одеській та Миколаївській – від 60 тис. гривень за га.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Не поспішайте продавати паї: ціна за гектар стане ще більшою – названі суми та терміни