facebook

У Раді надумали остаточно добити села

Що хочуть зробити у Раді


Зазначається, що у Верховній Раді пропонують прискорити закриття сільських шкіл. Відповідні зміни містять проект закону про спрощення умов трансформації освітньої мережі, автором якого є народний депутат, член депутатської групи “Довіра” Лариса Білозір.

На думку автора законопроекту, чинна норма про річний термін оприлюднення значно уповільнює трансформацію освітньої мережі, яка необхідна для ефективного використання коштів освітньої субвенції.

Зміни аргументовані тим, що можливість будь-яких змін в освітній мережі існує лише протягом нетривалого часу літніх канікул.

“Вказана норма унеможливлює трансформацію мережі до початку нового навчального року для тих громад, які не оприлюднили свої проекти рішень у серпні 2023 року, і спричинить дефіцит освітньої субвенції та значні втрати місцевих бюджетів”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Саме тому депутати пропонують спростити умови трансформації сільських шкіл, замінивши річний термін оприлюднення проекту рішення щодо майбутньої реорганізації, зміни типу чи ліквідації тримісячного.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Очікується, що зміни дозволять громадам уникнути дефіциту субвенції наступного навчального року, а також здійснити трансформацію освітньої мережі відповідно до законодавства

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Раді надумали остаточно добити села