facebook

“На небачений снігопад треба чекати в цій області України, шалена гроза накриє цілий регіон”: фахівці сказали про мороз

Синоптики кажуть, що українцям варто готуватися до ймовірного першого снігу. Слід очікувати також на дощі. Жовтень поступово вестиме погоду до холодних температур. Хоча поки що справжнього морозу ще не буде.

Як інформує “НВ”, жовтень 2023, навіть за попередніми прогнозами, звичайно ж знизить температуру повітря, але без властивих йому аномалій.

За інформацією синоптиків, навіть у порівнянні з новими кліматичними нормами, жовтень буде теплим й не тільки в Україні, а і на величезних теренах Європи. Протягом місяця переважатиме антициклональний характер, циклони вириватимуть скоріш за все лише в першій декаді та лише в північно-західній частині Європи.

З перших чисел жовтня в країні знизиться температура повітря, починаючи з західних та північних областей на 4−7 градусів. При цьому середньодобові значення температури повітря будуть перевищувати норму. Переважання високого атмосферного тиску сприятиме розмиванню атмосферних фронтів та хмарності, через це очікується мала кількість опадів.

Яка погода в Україні буде в другій декаді жовтня

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В другій декаді місяця над північним сходом Європи очікується розвиток потужного антициклону, що буду зміщуватися у південні широти. Завдяки циркулюванню його свіжих повітряних мас арктичного походження в Україні знизиться температура повітря, особливо у східних та північних областях. Вночі заморозки, вдень не вище +13+16 градусів. Ймовірність опадів мінімальна.

Після 18−20 жовтня очікується поступове підвищення температури повітря та падіння атмосферного тиску. Зросте ймовірність дощів, збільшиться кількість хмарності. У високогірних районах Карпат ймовірне випадання першого снігу. Очікується бабине літо, але визначити його тривалість ще складно.

Загалом протягом місяця кількість опадів в країні становитиме 25 — 60 мм, що нижче за норму на 75 — 90%; у західних областях та у Карпатах може випасти 65 — 110 мм, що близько норми.

Середньомісячна температура повітря буде майже рівномірною по всій країні й становитиме +7+13 градусів, що вище за норму на 1 — 2 градуси. На тепліший жовтень можуть сподіватися в західних та південно-західних областях, а на Півночі Лівобережжя та на крайньому сході країни відхилення від норми буде незначним — у межах +0,5+0,9 градусів

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“На небачений снігопад треба чекати в цій області України, шалена гроза накриє цілий регіон”: фахівці сказали про мороз