facebook

Вже у жовтні: пенсіонерам додадуть по кілька тисяч гривень — подробиці

Хто може розраховувати на додаткові гроші


У наступному місяці деякі громадяни отримають значну доплату до пенсійних виплат. Незважаючи на конфлікт з рф, українські пенсіонери вже скористалися трьома запланованими підвищеннями виплат цього року — в березні, липні та квітні (призначено перерахунок пенсій для працездатних пенсіонерів).

У жовтні, хоча підвищення пенсій не передбачено, проте для певних категорій громадян можуть бути надані додаткові вигоди. Це особливо стосується тих пенсіонерів, які досягли певного віку.

Мова йде про тих, чиє 70, 75 чи 80-річчя припадає на жовтень. Їм нададуть доплати в розмірах від 300 до 570 гривень щомісяця.

Деякі українські пенсіонери в жовтні також отримають додаткову виплату у розмірі 2093 гривень. Ця підтримка буде доступна лише для тих, хто входить до категорії внутрішньо переміщених осіб.

Також слід зазначити, що ті пенсіонери, які з якихось причин не отримували своєї пенсії протягом кількох місяців, матимуть можливість звернутися за соціальною допомогою. Загалом, на ці додаткові виплати виділено 1 мільярд гривень з державного бюджету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А також на 2024 рік заплановано масштабну індексацію пенсій. Про це відомо з повідомлень ПФУ та Мінсоцполітики. Виплати будуть збільшені відповідно до збільшення мінімальної заробітної плати. Однією з новел такого підвищення є те, що під час нарахування доплат будуть враховуватись бали пенсіонерів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже у жовтні: пенсіонерам додадуть по кілька тисяч гривень — подробиці