facebook

“Бальна система для пенсіонерів”: у Мінсоцполітики розповіли, як тепер зростатиме пенсія та в кого саме

У 2024 році в Україні по-новому індексують пенсії, тож виплати майже усім пенсіонерам зростуть. Для цього уряд планує збільшити бюджет Пенсійного фонду на 100 мільярдів гривень.

Як інформує “thepage”, про те, що саме зміниться, в ефірі телемарафону 27 вересня розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Хто може отримати доплату 25% до пенсії

З її слів, нині українцям вираховують виплати залежно від середнього заробітку в грошовому еквіваленті того року, коли людина вийшла на пенсію.

«Через те, що індексацію не проводили щороку, або навіть якщо її й проводили, то вираховували коефіцієнт за три минулі роки, що занижує цю індексацію, ця сума постійно не була проіндексована на реальну вартість», — пояснила чиновниця.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В результаті пенсії, нараховані кількома роками раніше, суттєво відрізнялись у розмірі від виплат пенсіонерам, що отримували таку ж зарплату та мали той самий стаж, але вийшли на відпочинок пізніше. Жолнович назвала це несправедливістю.

Кому перерахують пенсії?

Голова Мінсоцполітики розповіла, що з новою системою індексації пенсії підвищать майже всім пенсіонерам, які отримують виплати понад три роки.

«Тому, що за останні три роки пенсії, які нараховувалися, вони ще відповідають ринковій вартості більш-менш, а все, що раніше, то це вже були занижені коефіцієнти, тому для кожного з них буде зроблено перерахунок», — пояснила міністерка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Бальна система для пенсіонерів”: у Мінсоцполітики розповіли, як тепер зростатиме пенсія та в кого саме