facebook

Вже в жовтні: в Україні радикально змінять час — чи потрібно переводити годинник

Стало відомо, коли Україна переходить на зимовий час


Традиція переводити стрілки годинника в Україні на зимовий, а також літній час існує в країні давно. Незабаром українцям треба буде перейти на зимовий час, пише “Стіна”.

Щороку саме у жовтні потрібно переводити стрілки годинника, щоб перейти на зимовий час. 2023 року це буде в останню неділю місяця в ніч із 29 на 30 жовтня.

Згідно з правилами, стрілки годинника варто переводити на одну годину назад о 04:00 ранку. Але сучасні гаджети можуть автоматично перейти на зимовий час, тому механічний годинник потрібно вручну перевести на одну годину назад.

В Україні перехід на літній/зимовий час регулюється ухвалою Кабміну від 1996 року “Про порядок обчислення часу на території України”.

Однак у 2011 році було прийнято постанову про скасування переходу на зимовий час, але пізніше документ було скасовано. У 70 країнах світу перехід на зимовий та літній час відбувається двічі на рік, як і в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Медики зазначають, що перехід на зимовий час наш організм переносить краще ніж на літній. Але в будь-якому випадку, це для нього це певний стрес, а значить, до переведення стрілок годинника краще готуватися заздалегідь.

Поради, які допоможуть організму швидше адаптуватися до переведення годинників:

За кілька днів до переведення стрілок годинника бажано намагатися починати лягати спати раніше, хоча б на 15-20 хвилин. Це допоможе організму адаптуватися до нових умов.
Намагайтеся не перевтомлюватись. Краще відмовитись від надмірних фізичних навантажень, не затримуватись на роботі. По можливості необхідно дати організму відпочити.
Необхідно постаратися менше нервувати, якщо це можливо. Можна слухати розслаблюючу музику, пити трав’яні чаї й таке інше.
Важливо дотримуватися правильного харчування. Краще відмовитися від алкоголю, вживання жирної їжі, пити більше води, їсти овочі та фрукти.
Краще відмовитись від використання гаджетів прямо перед сном.
Гуляйте більше на свіжому повітрі та провітрюйте приміщення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже в жовтні: в Україні радикально змінять час — чи потрібно переводити годинник