facebook

Тепер скрізь лише наші: скільки й куди виїхало українців із початку війни

Значна кількість українців за кордоном


У зв’язку з повномасштабною війною в Україні, виїхала значна кількість громадян. Це стало суттєвим викликом як для країни, так і для її міжнародних партнерів, які намагаються надати допомогу вимушеним переселенцям. Наразі точну кількість українців за кордоном встановити неможливо.

Видання Обозреватель намагається дослідити ситуацію.

За інформацією від Громадянської мережі “ОПОРА” стало відомо, що кількість громадян, що виїжджають продовжує зростати. Це може призвести до зменшення загальної кількості населення України, що можливо ближче до 35 мільйонів осіб, а не 40 мільйонів, як раніше припускалося.

За даними Міністерства закордонних справ, станом на 21 червня 2023 року, за кордоном перебувало 8 мільйонів 177 тисяч українців. За останні 5 місяців ця кількість зросла на майже 188 тисяч осіб.

Найбільша кількість українців тимчасово проживає у Польщі – 22%, Німеччині – 14,6%, та США – 11%. Крім того, чимало українців знайшли притулок у Чехії (7,9%), Італії (5%), Канаді (4,9%), Іспанії (3,4%) та Ізраїлі (2,75%).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз за кордоном перебуває майже 63% повнолітніх українців та 22% неповнолітніх. Вік 15% емігрантів залишається невідомим.

Дані Державної прикордонної служби свідчать про негативну тенденцію виїзду українців. Станом на 1 травня 2023 року було зафіксовано 18,52 мільйона виїздів та 15,84 мільйона в’їздів, що утворює різницю у 2,686 мільйона осіб. За квітень 2023 року міграційний баланс зменшився на 31 тисячу осіб порівняно з попереднім періодом.

Дані мобільних операторів підтверджують великі масштаби еміграції. Зокрема, станом на 6 червня 2023 року було активних понад 48,3 мільйона сім-карт мобільних операторів, з яких 24,3 мільйона – “Київстар”, 15,4 мільйона – Vodafone, та 8,6 мільйона – Lifecell. Найбільше карток було зафіксовано в Києві (5,5 мільйона), на Дніпропетровщині (4,6 мільйона) та Львівщині (3,65 мільйона).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тепер скрізь лише наші: скільки й куди виїхало українців із початку війни