facebook

Скасування зимового часу: у Раді здивували українців

Наближається час, коли в Україні будуть переводити годинники на зимовий час. Це є щорічною практикою в нашій та багатьох інших країнах.

Але українськими підприємствами підіймається питання про скасування переходу на зимовий час. Вони зауважують, що це допоможе в економії енергоресурсів. Про це повідомляє сайт Патріоти України.

Економіст та координатор експертних груп «Економічної експертної платформи» Олег Гетьманпояснює, що при переході на зимовий час збільшиться споживання електроенергії до 13%, наразі це буде дуже відчутно через зниження рівня генерації.

Якщо перехід на зимовий час все ж таки відбудеться, то це створить додаткові навантаження на електросистему, зараз вона і так працює в екстремальних умовах і невідомо, яка ситуація буде пізніше.

Відповідь надійшла від народного депутату Галини Третьякової з фракції «Слуга народу». Вона нагадала, що раніше у Раді вже двічі були спроби проголосувати за законопроекти про відміну переходу на зимовий час, але голосів було недостатньо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так стається через те, що з’являється невизначеність, на якому часі залишатися Україні — в літньому чи зимовому.

За словами депутату, у Раді можуть повернутися до цього питання і можливо скасувати зміну сезонного часу, але тільки якщо будуть відповідні ініціативи, зокрема від Кабінету Міністрів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скасування зимового часу: у Раді здивували українців