facebook

В Україні за кілька місяців перерахують пенсії: кому збільшать на кілька тисяч гривень

В Україні з 1 січня 2024-го підвищать пенсії одразу чотирьом категоріям. Йдеться про тих, хто отримує максимальні, мінімальні пенсії, надбавки за стаж понад норму, а також тих, хто виконав умови щодо стажу та досяг віку 65 років.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Підвищення стосуватиметься щонайменше кількох мільйонів пенсіонерів. При цьому розмір збільшення залежить від того, на яких умовах українець вийшов на заслужений відпочинок.

Українці із мінімальними пенсіями. Ті, у кого зараз мінімальна пенсія, отримають збільшення з 1 січня. Їхні виплати зростуть з 2093 до 2361 грн.

Українці із максимальними пенсіями. Такі виплати збільшаться одразу на кілька тисяч гривень. Наразі українці з максимальними пенсіями отримують 20 930 грн. А з новим роком їхні виплати зростуть до 23 610 грн.

Українці зі стажем понад норму. В Україні до пенсії передбачено доплату у розмірі 1% прожиткового мінімуму для непрацездатного за кожен додатковий відпрацьований рік. Норма щодо стажу для чоловіків становить 35 років, а для жінок – 30 років. З 1 січня збільшення за кожен рік зросте з 20,9 до 23,6 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українці, які виконали норму щодо стажу та досягли 65-річчя. За законом пенсія таких українців має становити не менше 40% мінімальної зарплати. Мінімальна зарплата з 1 січня збільшиться із 6700 до 7100 грн. Відповідно, гарантований розмір пенсії для таких українців зросте з 2680 до 2840 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні за кілька місяців перерахують пенсії: кому збільшать на кілька тисяч гривень