facebook

На заході України військові ремонтували будинок командира замість служби

У Чернівецькій області командир однієї із військових частин доручив підлеглим сержанту та солдату замість оборони країни зробити капітальний ремонт у власному будинку.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що при цьому військові отримували всі виплати у повному обсязі, включно із “бойовими” доплатами по 100 тис. грн кожному в місяць.

У ДБР звернули увагу, що більшість особового складу батальйону наразі виконує бойові завдання на сході країни. Проте фігуранти домовилися між собою про “взаємовигідну” угоду. Замість захисту країни двоє підлеглих командира залишилися на Буковині, щоб робити ремонт у його приватному будинку.

“Начальник оформлював нібито присутність військових на передових позиціях та забезпечував їм повну виплату грошового забезпечення, включно із доплатами за участь у бойових діях протягом понад 9 місяців”, – йдеться у повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правоохоронці провели низку обшуків, вилучили документацію та затримали двох “ремонтників”.

Командир військової частини підозрюється у перевищенні влади, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України), сержант та солдат – в ухиленні від військової служби в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

Командиру загрожує до 12 років позбавлення волі, сержанту та солдату – до 10 років ув’язнення.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На заході України військові ремонтували будинок командира замість служби