facebook

Українським чоловікам дозволять заплатити, щоб виїхати з країни: ухилянтів більше не буде

В Україні триває повномасштабна війна, яку розпочали росіяни 24 лютого 2022 року.


З того моменту запроваджено військовий стан, загальна мобілізація — кордони відкриті лише для жінок, дітей та пенсіонерів. Чоловіки продовжують перебувати в країні, бо будь-якої миті вони можуть бути потрібними для фронту.

Деякі українці не згодні з цим рішенням, тому вони всіляко намагаються втекти до Європи. Хтось робить це “пішими” шляхами, хтось сплачує величезні гроші, щоб отримати довідку з можливістю виїхати з країни. У Верховній Раді розглядають законопроект №8029 (від 13.09.2022 “Про внесення змін до Закону України “Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України”). Він допоміг би врегулювати питання виїзду чоловіків за кордон у особливий період, але лише якщо вони забезпечать гарантовану фінансову підтримку ЗСУ.

Там говориться, якщо військовозобов’язаний чоловік напише заяву про добровільну оплату — 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян (13420 гривень) із щомісячною сумою перерахування на рахунок ЗСУ, що дорівнює податкам з мінімальної зарплати (2697,5 грн). У підтвердженні йдеться про добровільний обов’язок поповнювати рахунок та дозвіл на перерахування цих грошей на ЗСУ.

Є рішення і щодо тих, хто скористається можливістю, поїде, але сплачувати внески не буде. Тоді проти таких людей буде запроваджено санкції — заборону на в’їзд до України, зокрема. Повернутись вийде у тих, хто сплатить усе, що він “заборгував”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українським чоловікам дозволять заплатити, щоб виїхати з країни: ухилянтів більше не буде