facebook

Штраф 20 400 грн ще й подвоїти можуть: бути водієм стало дуже дорого

Водіїв чекають дикі штрафи


Українська держава активно вживає заходів для протидії порушенням правил дорожнього руху, особливу увагу звертаючи на водіїв, які керують автотранспортом без дійсного посвідчення водія, інформує портал autotheme.info.

Якщо водій ігнорує рішення суду та не здає посвідчення водія у разі його позбавлення права управління автотранспортним засобом, то на нього чекають серйозні наслідки. Нові стандарти, встановлені в рамках Закону України 1231-IX, суттєво підвищили стягнення за це правопорушення, маючи на меті запобігти ризикованій поведінці водіїв.

Відповідно до внесених змін, за порушення передбачено значний штраф у розмірі 20 400 гривень. Для тих, хто повторно вчинив таке правопорушення, сума покарання подвоюється й становить 40 800 гривень. Крім того, суд може вжити заходу заборони на керування транспортним засобом на тривалий термін — від 5 до 7 років, згідно з пунктом 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше, штраф за управління автотранспортом без дійсного посвідчення складав скромних 510 гривень, що, як виявилося, не було достатньо суворим заходом для потенційних порушників. Тому було прийнято рішення про значне підвищення стягнень.

Такий жорсткий підхід підкреслює прагнення уряду підвищити безпеку дорожнього руху, сприяти відповідальному водінню та культивувати культуру безпечної їзди по всій Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф 20 400 грн ще й подвоїти можуть: бути водієм стало дуже дорого