facebook

Водії оніміли: вліплять величезний штраф — якщо знайдуть бензин чи дизель у машині

Водіям можуть виписати штраф за перевезення палива у машині


Напередодні можливих нових масованих атак по об’єктах енергетики та критичної інфраструктури багато водіїв роблять запаси палива. Тому у патрульній поліції Київської області у Facebook попередили, яке може загрожувати покарання за зберігання та перевезення бензину та дизпалива в авто.

Минулого року, коли почалися вимушені відключення електроенергії в українських містах через наслідки атак, українці для роботи генераторів робили запаси бензину та дизпалива.

Але патрульна поліція Київської області нагадала водіям, що за перевезення небезпечного вантажу загрожує адміністративна відповідальність, тобто штраф.

Як приклад наводився випадок, коли у водія Volkswagen LT-35 біля села Шамраївка, що на Київщині під час поверхового огляду транспортного засобу, співробітники патрульної поліції виявили, що водій перевозить небезпечний вантаж — приблизно 2000 л дизельного пального.

Під час перевірки документів водія патрульні встановили, що він не має жодних документів на цей вантаж.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водій не зміг пояснити, де він узяв стільки палива, куди він його везе і для чого йому потрібна така кількість. Тому патрульні виписали водієві постанову за ч. 1 ст. 132-1 Кодексу про адміністративні правопорушення щодо Порушення правил перевезення на дорозі небезпечного вантажу. Патрульні також викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

 

Відповідно до пункту 1.7 Наказу Міністерства внутрішніх справ “Про перевезення небезпечних вантажів” зазначено, що забороняється перевозити у багажнику автомобіля понад 60 л пального без спеціального дозволу.

Це пов’язано з безпекою на дорозі, адже у разі неналежного перевезення може статися спалах або вибух, а він може призвести до травмування, поранення або навіть загибелі людей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водії оніміли: вліплять величезний штраф — якщо знайдуть бензин чи дизель у машині