facebook

“Мобілізація в Україні триває, чоловіків призвуть масово для праці”: у Верховній Раді запропонували радикальні зміни

В Україні запропонували внести зміни до мобілізації. У Верховній Раді заявили, що військовозобов’язаних громадян можуть призвати не лише до армії, а й на роботу на підприємствах військово-промислового комплексу.

Як інформує “biz.today.ua”, про це повідомив член Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін. Він вважає, що мобілізація українців має проводитись логічно. Наразі цивільна спеціальність чоловіків не враховується, що призводить до негативних наслідків. У багатьох галузях не вистачає кваліфікованих спеціалістів.

За словами депутата парламенту, за наявності в українця певної спеціалізації не варто надсилати його штурмувати посадки. Краще – залучити до виробництва необхідних для фронту речей і техніки.

Рахманін думає над тим, щоб подати відповідну ініціативу на розгляд до ВРУ. Однак він наголосив, що особливих надій на підтримку законопроекту він не має.

Народний обранець навів як приклад завод в одному регіоні та фахівця, який є в іншому. Його можуть відправити на фронт, а могли б врахувати професію та кваліфікацію та направити на роботу в іншу область, де нема кому працювати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У деяких регіонах різко впала мобілізація

Після зміни керівництва регіональних ТЦК темпи мобілізації в деяких областях значно в регіонах суттєво знизилися. Сергій Рахманін повідомив, що раніше аутсайдерами щодо поповнення мобілізаційного ресурсу були західні регіони та Одеська область.

На окремих регіонах план виконувався на 95%. Зараз відсоток мобілізації в них різко впав – до 10%.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський у серпні звільнив усіх голів обласних ТЦК. Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному надали рекомендації призначати на посади військкомів бойових офіцерів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мобілізація в Україні триває, чоловіків призвуть масово для праці”: у Верховній Раді запропонували радикальні зміни