facebook

“Убивають кого хочуть і ґвалтують”: Директорка школи розповідає учням фейки про ЗСУ (відео)

Самопроголошена директорка школи окупованої Якимівки на Запоріжжі, колаборантка Наталя Шкраміда переповідає дітям на уроках російські фейки про Збройні сили України та інші наративи країни-агресора. Правоохоронці ще минулого року повідомили їй про підозру в колабораційній діяльності, передають Патріоти України.

 

Зокрема, 27 жовтня офіцер ЗСУ Анатолій Штефан оприлюднив запис розмови Шкраміди з іншим колаборантом, учителем фізики на ім’я Ярослав Глушко. “Зрадникам-вчителям я особисто би термін ув’язнення прирівнював як за вбивство, вони вбивають наших дітей на тимчасово окупованих територіях”, – написав військовий.

На запису Шкраміда та Глушко взялися обговорювати найбільш поширені фейки про Україну та її армію. “Бепредел! Вбивають кого хочуть, ґвалтують кого хочуть і всі пишуть, це росіяни. Мені подобається наша школа, ми російська школа. Вам потрібні уроки української мови? Будь ласка, три уроки на тиждень”, – видала колаборантка.

Шкраміда також заявила, що “українську літературу, пісні, музику співав увесь Совєтський Союз і зараз співатимуть”, і повторила пропаганду про те, що Україна нібито “продалася Європі та Америці за долари”.Водночас вона визнала, що “всі ми українці”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, у листопаді 2022 року в Запорізькій обласній прокуратурі розповіли, що “директорки” двох шкіл Мелітопольського району отримали підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Колишні директорка одного з навчальних закладів та завучка гімназії Якимівки добровільно пішли на співпрацю з окупантами, “очолили” дві школи та організували навчання за програмою РФ. Згодом стало відомо, що однією з підозрюваних є Наталія Шкраміда.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Убивають кого хочуть і ґвалтують”: Директорка школи розповідає учням фейки про ЗСУ (відео)