facebook

Краще сядьте: пенсіонерам додадуть одразу 2680 грн

Пенсіонери отримають набавку у розмірі 2 680 грн.


Найближчою перспективою в Україні очікується підвищення пенсійних виплат. Загалом за два місяці українці зможуть отримати 2 680 гривень надбавки до пенсійних виплат. Однак таке збільшення торкнеться не всіх. Про це повідомляє GSMinfo.

На таке підвищення можуть розраховувати лише ті, хто згідно з чинним законодавством отримує десять прожиткових мінімумів. Водночас підвищення пенсій торкнеться не лише тих, хто отримує максимальні виплати. Також добавку отримають:

– українці, які одержують мінімальні пенсії. Ті, хто зараз отримує 2 093 грн, отримуватимуть 2 361 гривень.

– українці зі стажем понад норму. В Україні до пенсії передбачено доплату у розмірі 1% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян за кожен додатковий відпрацьований рік;

– українці, які виконали норму за стажем та досягли 65-річчя. Відповідно до чинного законодавства, пенсія у таких українців має становити не менше 40% від рівня мінімальної заробітної плати. Відповідно, гарантований розмір пенсії для таких громадян зросте з 2680 гривень до 2840.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В Україні середній розмір пенсій складе 5 350.33 грн або 146 доларів. На сьогодні таку пенсію отримує трохи менше третини всіх пенсіонерів або ж 3,57 мільйона громадян.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Краще сядьте: пенсіонерам додадуть одразу 2680 грн