facebook

“Офіційна відповідь” Нові деталі скандального польоту Зеленського в Оман. “Не зобов’язаний вносити”

Очільник Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков заявив, що наразі немає даних проте, хто заплатив за зворотний переліт українського лідера Володимира Зеленського з Оману.

Антикорупціонер запевняє, що президент не зобов’язаний вносити інформацію про витрати на поїздку в цю країну у свою декларацію. За словами Новікова, для з’ясування того, хто безпосередньо платив за переліт, НАЗК вже направило запит у мальтійську компанію, якій належить літак. Про це інформує “РБК-Україна”.

“Дивіться, у нас немає даних, хто заплатив за переліт. У нас є офіційна відповідь, що літак був наданий оманською стороною… Оман надав літак, але хто його оплачував — невідомо. Ми знаємо, що Оман надав літак, але хто його оплачував — ми не знаємо. Це був характер міждержавних відносин, так як держава Оман надала Україні як державі літак, а не безпосередньо президенту Зеленському”, — заявив Олександр Новіков.

Очільник НАЗК звертає увагу на те, що глава держави може не вносити в декларацію інформацію про зворотний політ з Оману, тому що це міждержавна послуга. Зазначається, що в ході перевірки НАЗК також шукало відповідь на питання, хто оплачував відпочинок президента в готелі Оману. З’ясувалося, що це зробила його дружина, що не є подарунком.

“Відповідно до закону Про запобігання корупції, оплата спільно спожитих послуг дружиною не є подарунком. Це не є також фактом, який необхідно декларувати як істотні зміни майнового стану. Тобто, якби сам президент заплатив за проживання в готелі, він повинен це задекларувати”, — додає Олександр Новіков.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як відомо, 5 січня пресслужба ОПУ заявляла, що глава держави Володимир Зеленський прибув з візитом в Оман. Зазначалося, що президент відправився разом з сім’єю за свій рахунок. Також повідомлялося про дві офіційні зустрічі президента України з чиновниками Оману, проте ні про які досягнуті домовленості не говорилося.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Офіційна відповідь” Нові деталі скандального польоту Зеленського в Оман. “Не зобов’язаний вносити”