facebook

Чоловіків зобов’яжуть виплатити по 500 тисяч: мобілізація набирає нових обертів

Чоловіків пропонують зобов’язати виплатити 500 тис. грн


Поки одні чоловіки з перших днів повномасштабного російського військового вторгнення перебувають на фронті, інші або виїхали незаконним шляхом за кордон або хочуть це зробити. У Раді зареєстровано законопроєкт №8029, який пропонує за певну суму офіційно випускати чоловіків призовного віку та приймати назад.

Не секрет, що ті чоловіки, яким вдалося втекти з країни за липовими документами, платили тисячі доларів співробітникам територіального центру комплектування (ТЦК) або працівникам військово-лікувальних комісій (ВЛК) за видачу довідок, які дозволяють виїзд із країни.

У зв’язку з цим почалися перевірки й в такий спосіб стало складніше зараз виїжджати. Але зараз уже багато чоловіків, які не служать, не мають мотивації йти на фронт, тому чиновники придумали брати у них плату за виїзд за кордон.

Автор документа зазначає, що до повномасштабного російського військового вторгнення в економіку країни суттєві надходження робили заробітчани.

У зв’язку з війною, що триває, багато хто повернувся додому, решта чоловіків, які перебувають за кордоном, не поспішають повертатися в Україну.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У законопроєкті пропонується брати плату за виїзд із чоловіків за кордон. Але й повернутися вони зможуть додому, лише якщо заплатять за кожен місяць, який перебували поза межами країни.

Якщо на такі умови вони будуть згодні, тоді на спеціальний рахунок, з якого кошти підуть на потреби ЗСУ, за місяць потрібно внести 25 890 грн.

Виходить, що якби чоловік виїхав ще в перші місяці російського повномасштабного вторгнення, а таких чимало та якби вже був прийнятий цей законопроєкт, йому довелося б заплатити станом на жовтень 2023 року майже 500 тисяч гривень.

Чи готові за таких умов чоловіки повертатися додому, невідомо. Проте документ ще з 15 вересня перебуває на ознайомленні у профільному Комітеті й невідомо, чи дійде він на розгляд нардепів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чоловіків зобов’яжуть виплатити по 500 тисяч: мобілізація набирає нових обертів