facebook

Будьте уважні: у МВС розробили нові штрафи – суми такі, що зарплати не вистачить

В Україні можуть запровадити штрафи за порушення режиму комендантської години


У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №10195, який передбачає введення адміністративної відповідальності для громадян та підприємців, які не дотримуються правил під час комендантської години. Про це йдеться на сайті парламенту.

“Мета законопроєкту – встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Цей документ був розроблений Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України, що збільшує ймовірність його ухвалення парламентом.

Так, за порушення режиму комендантської години, якщо ви перебуваєте на вулиці без відповідної перепустки, передбачені штрафи у розмірі від 8,5 тис. до 17 тис. гривень. За повторного порушення протягом року ці суми збільшуються до 17 тис. та 34 тис. гривень відповідно.

Підприємців, які працюють під час комендантської години, очікують на штрафи від 51 тис. до 102 тис. гривень. За повторних порушень протягом року ці суми збільшуються до 170 тис. та 340 тис. гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Будьте уважні: у МВС розробили нові штрафи – суми такі, що зарплати не вистачить