facebook

5 ЛАЙФХАКІВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ РОЗСЛАБИТИСЯ

В умовах сучасного насиченого життя, його швидкого темпу і величезної кількості інформації, постає нагальне питання: а чи вміємо ми розслаблятися?

Пропоную кілька лайфхаків, які допоможуть зняти емоційну напругу і повноцінно відпочити.

1. Вчасно зупиняємося і робимо перерви. І головне правило тут, — якщо перерва на каву – думаємо про каву (насолоджуємося ароматом, відчуваємо її смак, пробуємо «прочитати» її букет…), тобто максимально концентруємо увагу на тому  занятті, яке було обране для перерви.

2. Дозуємо емоційні навантаження. Дуже допомагає візуальна картинка «емоційної шкали» і запитання самому собі: а чи справді вартує ця ситуація 9-бальної інтенсивності переживання? Ні? Ну тоді сміло зменшуємо напругу до рівня, наприклад, 4,5 бала…

3. Повна ізоляція. Дозвольте собі на день (в ідеалі), півдня, кілька годин побути наодинці із собою без жодних зайвих подразників, які б навіть гіпотетично могли б вивести вас із рівноваги. Займіться улюбленою справою, дивіться фільми, читайте книгу — робіть будь-що, тільки б це заняття підпадало під критерій «таке, що носить медитативний характер».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

4. Тілесні задоволення. Не забуваємо, що психічне нерозривно пов’язане із тілесним, тому приємні процедури фізичного характеру неодмінно сприятимуть емоційному розслабленню. Контрастний душ, масаж, заспокійливі ванни… Вибирайте за вашим смаком і відпочивайте тілесно!

5. Сон. Це ніщо інше, як розумове перезавантаження в прямому і в переносному сенсах. Вживайте будь-який заходів, але повноцінний сон собі забезпечити мусите. І часто багато проблем, які вимагали великих емоційних включень, вирішаться набагато легше, адже «ранок вечора мудріший».

Будьте здорові!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

5 ЛАЙФХАКІВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ РОЗСЛАБИТИСЯ