facebook

Потужний циклон змінить погоду в Україні: до чого готуватись

Вже 8 листопада на територію України надійде циклон із південного заходу, а згодом прийде ще один циклон – потужніший.

В Україну йдуть два циклони, один з яких буде досить потужним. Загалом на цьому тижні на нас чекатиме мінлива погода – чергуватимуться періоди сонця та дощів. У той же час очікується певне зниження температури. Про це у коментарі NV розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

“Вже 8 листопада на територію України надходить циклон з південного заходу. Відповідно, він принесе опади практично по всій території України, переважно у вигляді дощу. Тільки вночі на високогір’ї Карпат може бути мокрий сніг. Решта територій – просто дощ”, – розповіла синоптик.

Вдень 9 листопада, за її даними, цей циклон вже відходитиме у східному напрямку, тому в більшості областей опади припинятимуться, лише на сході ще може дощити. Наступного дня, 10 листопада, знову переважатиме погода без опадів.

8-9 листопада температура повітря знизиться: вночі буде лише +1…+6 тепла, а вдень у більшості областей лише +6…+13. трохи тепліше буде на півдні, але там температура знизиться. 10 листопада температура вночі по всій Україні вже становитиме від +4 до -2 градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але, знову ж таки, не падаємо духом, тому що на 11 листопада у нас хоч і надходитиме новий циклон, і переважно в багатьох областях дощі пройдуть, у Карпатах – знову з мокрим снігом, і температура трошки підвищиться за рахунок того, що буде більше хмарності. Тому в ніч на суботу 11 листопада буде +2…+8 тепла. Але вдень залишається стабільно +7…+13”, – розповіла синоптик.

Сильного урагану, як нещодавно був на тлі проходження циклону, цього тижня не очікується, каже Наталія Птуха. Циклон, який проходитиме в середу, не такий активний, хоч і супроводжуватиметься поривами до 15-20 м/с.

Дощі будуть помірні як у середу, так і в суботу, коли прийде наступний циклон з південного заходу. Першими прихід циклону зустрінуть Карпати та Закарпаття.

“Цей другий циклон буде досить потужний. Можливо, десь на південь буде трохи більше опадів, тому що циклон заходитиме з південного заходу”, – прогнозує синоптик.

Чи буде в Україні сніг?
Синоптик Наталія Птуха також повідомила, що у Карпатах цього тижня очікується сніг, сніг з дощем або просто мокрий сніг, а наприкінці тижня вже можливе утворення снігового покриву. Водночас на решті території України опади будуть у вигляді дощу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потужний циклон змінить погоду в Україні: до чого готуватись