facebook

“Повістки будуть вручати в оселях українців, працівники ТЦК ввійдуть прямо в помешкання”: мобілізація набирає обертів

Військовий адвокат Руслан Ткаченко повідомив, що працівники ТЦК можуть заходити на приватну територію цивільних українців. Відповідно вони можуть видати повістку громадянину у його власній оселі. За законодавством головним є сам факт вручення повістки, навіть у разі відмови її підписати з боку громадянина.

Як повідомляє “Інформатор”, він також зазначив, що за українським законодавством працівники ТЦК можуть вручати повістки на приватних територіях та в будинках і квартирах. За його словами, законодавство дозволяє військовим відвідати житло людини, вручити повістку та здійснити інші процедури мобілізації.

“Якщо працівники ТЦК з поліцією мають всі офіційні документи, що підтверджують їхній статус та повноваження. То по закону України вони мають повне право зайти на приватну територію та вручити повістку”, – зазначив адвокат.

Також він додав, що кожна повістка фактично є наказом який громадянин виконувати. У разі, якщо людина відмовиться від підпису повістки, то це не звільнить її від зобов’язань, які вже є у повістці.

Скандали з мобілізацією

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В Україні доволі часто спливають скандали між громадянами та працівниками ТЦК щодо мобілізації. Зокрема такі суперечки йдуть, коли працівники ТЦК входять до оселі громадян. Так у Хмельницькій області військкоми районного ТЦК вирішили порушити право власності громадянина. Вони зайшли до приватного будинку та почали застосувати фізичну силу стосовно чоловіка аби його мобілізувати. Однак, громадянин не розгубився та почав все знімати на відео. І попри те, що їх вже знімають, комісари почали погрожувати чоловіку зламати ногу за відеозапис.
Курйозний випадок стався з працівниками ТЦК. У мережу виклали відео, де співробітники ТЦК зайшли у квартру чоловіка з повістками. Той у свою чергу тільки прокинувся, а йому вже треба збирати речі та їхати на військово-лікарську комісі. Тому чоловік почав все фільмувати. До сих пір невідомо, як вони потрапили до квартири та чим це все закнічилось. Як вони потрапили у квартиру – не уточнюється. Також невідомо, чим усе закінчилося.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Повістки будуть вручати в оселях українців, працівники ТЦК ввійдуть прямо в помешкання”: мобілізація набирає обертів