facebook

Долар із шаленою швидкістю летить на дно: НБУ ще більше опустив курс валюти

Національний банк України знизив офіційний курс долара


Ця було здійснено з урахуванням результатів торгів на міжбанковому ринку.

Згідно з повідомленням, опублікованого на сайті регулятора, офіційний курс на 8 листопада 2023 року встановлено на рівні 36,0371 грн за 1 долар, що є на 0,0055 грн нижче порівняно з попереднім показником.

Також курс євро знизився і тепер становить 38,484 гривень за 1 євро, що на 0,2366 грн менше порівняно з попереднім значенням.

На міжбанковому ринку сьогодні курс склав 36,02-36,04 грн за 1 долар (купівля-продаж), показавши невелике зниження на 1 копійку.

У готівковому сегменті ринку відбулася корекція, і курс знизився на 10 копійок до 37,65 гривні за долар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

” На валютному ринку України здійснюються операції з купівлі/продажу безготівкової та готівкової іноземної валюти, а також банківських металів. Учасниками валютного ринку України є банки та небанківські установи, клієнти банків, а також Національний банк. Регулятор здійснює операції на міжбанківському валютному ринку для покриття структурного дефіциту іноземної валюти та обмеження крурсових коливань. Офіційний курс гривні до іноземних валют та курс банківських металів розраховується Національним банком”, – говориться в повідомленні.
За даними Національного банку України, середній курс продажу готівкового долара в жовтні 2023 року склав 38,05 гривні, що свідчить про 0,1% зниження в порівнянні з попереднім періодом. Після тримісячного періоду зростання, долар втратив свою позицію і подешевшав. В порівнянні з груднем 2022 року, курс скоротився на 5,3%.

Національний банк зауважує, що ситуація на валютному ринку після введення режиму гнучкості курсу з 3 жовтня залишається стабільною. Ринок адаптується до нових умов, і за кілька тижнів дії нового курсового режиму гривня навіть трохи зміцнилася як на міжбанковському, так і готівковому ринках.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар із шаленою швидкістю летить на дно: НБУ ще більше опустив курс валюти