facebook

Ректора Почаївської семінарії, який під псевдонімом розпалював у Фейсбуці релігійну ворожнечу, покарали смішним штрафом

Ректора Почаївської Духовної семінарії Тернопільської єпархії визнали винним в умисному розпалювання релігійної ворожнечі (ст. 161 Кримінального кодексу).

Вирок Кременецького районного суду опублікований у Єдиному реєстрі судових рішень, пише Еспресо.

Суд встановив, що керівник семінарії, використовуючи сторінку у Facebook, де він був зареєстрований під псевдонімом, розмістив світлину із зображенням панорами Почаївської Свято-Успенської Лаври, а також текст, що відповідно до висновку експерта за результатами проведення судово-лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи мовлення містить ознаки розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності та образа почуттів громадян у зв`язку з їхніми релігійними переконаннями. При цьому, що саме було написано, в оприлюдненому тексті вироку, приховали.

При цьому ректор семінарії уклав угоду про визнання винуватості з прокурором Кременецької окружної прокуратури, відтак злочин кваліфікували як нетяжкий. У результаті, священнослужитель православної церкви Московського патріархату, відбувся штрафом у 500 неоподатковуваних мінімуми (8500 тис. грн). Окрім того, він повинен сплатити процесуальні витрати за проведення судових експертиз у розмірі 9061.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ректора Почаївської семінарії, який під псевдонімом розпалював у Фейсбуці релігійну ворожнечу, покарали смішним штрафом