facebook

А держава ні до чого: в Україні почали судити дітей за мізерні пенсії батьків

Українські пенсіонери почали подавати на аліменти від дорослих дітей


Чимало пенсіонерів у країні одержують низькі пенсії, на які дуже складно прожити. Тому деякі з них почали подавати позови до судів на своїх дорослих дітей з вимогою на довічні аліменти, пише Obozrevatel.

Через дорогі ліки та низькі пенсії деяким українцям на заслуженому відпочинку доводиться судитися з власними дітьми з вимогою платити їм аліменти.

Повідомляється, що в більшості випадків суд стає на бік пенсіонерів і змушує дітей платити аліменти літнім батькам.

Стверджується, що у реєстрі судових рішень можна знайти сотні справ: дорослі батьки та матері намагаються через суд зобов’язати своїх дітей надавати матеріальну допомогу.

Наприклад, Жидачівський районний суд Львівської області зобов’язав дочку платити своєму батькові похилого віку по 1 тис. грн на місяць до кінця його життя. Примітно, що пенсіонер просив у суді платити йому 4 тис. грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У матеріалах справи зазначається, що пенсіонер отримує пенсію у розмірі 2520 грн., інших джерел доходів не має. Його становище вкрай складне. 15.10.2018 він подарував своїй дочці та її сину цілий житловий будинок у рівних частинах.

Як результат, сім’я доньки в ньому зареєструвалася, і чоловік втратив можливість отримувати субсидію. За комуналку донька не платить, виписуватись з дому вона не хоче. В результаті чоловік віддає свою пенсію на комуналку (боргів немає) та ліки.

Також зазначається, що дочка має можливість надавати йому матеріальну допомогу, оскільки вона працює, жодних утриманців немає, аліменти нікому не платить, отримує доходи від оренди житла.

Ще один випадок — Дергачівський районний суд Харківської області зобов’язав жінку платити своєму батькові 25% усіх доходів до кінця його життя. Вказується, що чоловік має інвалідність другої групи.

Вишгородський районний суд Київської області задовольнив позов 93-річної жінки, яка добилася від сина щомісячних аліментів у розмірі 5 тис. грн.

Жінка мешкає у дочки, але та пенсіонерка. Син не допомагає матері, тому та через суд добилася від нього аліментів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

А держава ні до чого: в Україні почали судити дітей за мізерні пенсії батьків