facebook

Напружилися всі, хто має паї та городи: у Раді у першому читанні ухвалили закон, який змінює все

Нардепи спрощують порядок зміни цільового призначення землі


Для України важливим завданням є не лише відновлення зруйнованих російськими військами житлових об’єктів, але й реабілітація економіки країни, зокрема секторів промисловості та енергетики. З метою привертання інвесторів для швидкого відновлення країни Верховна Рада на першому читанні прийняла законопроект № 9627. Цей законопроект спрощує порядок встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок.

Про це йдеться в матеріалі пресслужби ВРУ.

Про це повідомив народний депутат, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

“Прийняттям цього законопроекту ми зробили перший крок у напрямку спрощення процедури зміни цільового призначення землі для потреб відбудови промислових та енергетичних об’єктів. Ми не лише скоротили час проходження процедури з 1-3 років до півтора місяців, а й зробили процедуру максимально прозорою, усунувши корупційні ризики та створивши максимально привабливі умови для інвесторів”, – підкреслив політик.

Він пояснив, що спрощений механізм застосовуватиметься тільки за межами населених пунктів, де відсутня затверджена містобудівна документація, та лише для чітко визначених об’єктів промисловості та енергетики.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас громада матиме контроль над тим, що саме буде зведено на її території.

“Саме громада буде надавати мотивований висновок повноважного органу містобудування та архітектури, як це є інструментом контролю з боку громади. Однак цей висновок не має дискреційних елементів, що означає, що чиновники не матимуть можливості надавати чи відмовляти у наданні документа за своїм бажанням. Якщо є підстави – висновок обов’язково буде висунутий, в іншому випадку відмова буде обгрунтованою. Все буде прозоро, зручно та дуже швидко”, – підкреслив народний депутат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Напружилися всі, хто має паї та городи: у Раді у першому читанні ухвалили закон, який змінює все