facebook

Катування дітей: обрали запобіжний захід чотирьом вихователькам приватного дитсадка

У прокуратурі Києва повідомили, що мають незаперечні відеодокази знущань із дітей.

У Києві обрали запобіжний захід чотирьом вихователькам приватного корекційного дитсадка, яких підозрюють у катуванні дітей.

За даними правоохоронців, виховательки зачиняли їх у шафі, наступали ногами їм на руки, придушували та застосовували больові прийоми. Чи працює зараз заклад та як керівництво коментує цю ситуацію, йдеться у сюжеті ТСН.

Приватний корекційний дитсадок розташований на столичних Нивках у житловому будинку на цокольному поверсі.

За місяць перебування дитини тут батьки викладали від 8-ми до 15-ти тисяч гривень. Сьогодні заклад зачинений.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Нам нічого сказати. Ми тільки чули крики, так, періодично. Що там діти кричать, але щоб там щось відбувалося… Ми не знали. Але взагалі, як можна там було відкрити садочок – неясно”, – каже місцева мешканка, яка неподалік прогулювалася із собакою.

Напередодні тут були правоохоронці.

У поліції кажуть, що чотирьох виховательок підозрюють у катуванні дітей. Їм загрожує від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі.

“Персонал установи систематично вчиняв щодо дітей насильницькі дії та катування. За невиконані завдання фігуранти закривали дітей у шафі, наступали на руки, змушували стояти тривалий час у незручному положенні, придушували, застосовували больові прийоми, обмотували скотчем та закривали рот рушником”, – розповідає старша інспекторка відділу комунікації ГУНП у м. Києві Анастасія Ігнатюк.

Розказати про те, що з ними робили, діти не могли – через особливості розвитку.

Мати хлопчика переповідає, як із закладу її син повертався із синцями: “Один раз був синячок на обличчі, зразу мені дали пояснення, що дитинка вдарилася іграшкою, але вдома у мене дитина ніколи так іграшкою не билася. В лице. Фото синця є. Все, що можна було задокументувати, я про всяк випадок робила. Тому що я дуже тривожна мама”.

У дитсадку мали б застосовувати ABA-терапію. В її основі – позитивне підкріплення правильної поведінки. Дирекція закладу вважає, що експертний висновок для слідства робили люди, які не розуміються на методі виховання, що застосовували в садку.

“З цього процесу насмикали різних шматків, зробили розшифровку відео, це коли описуються дії людей – так, як їх бачить людина, яка робить розшифровку, яка не є фахівцем. Вона просто фіксує те, як вона це бачить. “Лікарю, звідки у вас такі картинки?” Побачити можна рівно те, що ти хочеш побачити. Те, що ти шукаєш, те ти і знайдеш. Коли я чую звинувачення – я не знаю, у нас таких проблем немає”, – сказали у дирекції.

У коментарі ТСН у закладі відмовили та приїхати не дозволили.

Керівниця центру закликає батьків до підтримки.

“Нам потрібна масована публічна підтримка!”- каже вона.

У прокуратурі Києва повідомили, що мають незаперечні відеодокази знущань із дітей. І тепер встановлюють, чи не було випадків аналогічних злочинів із попередніми вихованцями.

“Звертаємо увагу, що ми не втручаємося в жодні методики виховання дітей. Предмет нашого дослідження в цьому кримінальному провадженні – саме фізичні дії щодо дітей малолітніх,- наголошує заступник керівника відділу київської міської прокуратури Олег Талала.- До органів поліції звернувся один із працівників вказаного закладу, який повідомив факти, очевидцем яких він був. У зв’язку з цим нами були вжиті заходи щодо перевірки інформації, вона підтвердилася візуально. У нас є матеріали, які підтверджують протиправні дії. Оцінку цим діям кінцеву має надати слідство і суд”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Катування дітей: обрали запобіжний захід чотирьом вихователькам приватного дитсадка