facebook

Заборонено відправляти на фронт, навіть якщо призвали: з’явилося важливе роз’яснення

Деяких категорій українців не надсилатимуть на передову


Загальна мобілізація та запровадження воєнного стану в Україні триває з 24 лютого 2022 року, охоплюючи всіх чоловіків віком від 18 до 60 років як військовозобов’язаних. Будь-якого з них можуть призвати на службу мобілізації, але існують певні категорії, які не підлягають цій мірі. Військовозобов’язані з відстрочкою можуть бути викликані на добровільній основі, однак є чіткі обмеження щодо відправлення їх на фронт, пише “NV”.

Обов’язок захищати країну поширюється на всіх громадян України відповідно до Конституції. Цей захист здійснюють Збройні Сили України, і його можна виконати через військову службу. В умовах воєнного стану в Україні проводиться загальна мобілізація щодо всіх військовозобов’язаних.

Існують правила мобілізації в Україні, які передбачають відстрочення певних категорій чоловіків. Право на відстрочку гарантується статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Відповідно до законодавства, існують 10 категорій військовозобов’язаних, які, згідно з пунктом 10 статті 23, можуть бути призвані на військову службу за добровільною згодою лише у районі свого місця проживання. Ці категорії включають осіб з відстрочкою за станом здоров’я та сімейними обставинами:

Чоловіки та жінки з інвалідністю І, ІІ, ІІІ групи, визначених в Україні.
Жінки та чоловіки з трьома та більше дітьми віком до 18 років.
Самостійно які виховують дитину (дітей) віком до 18 років.
Опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.
Опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину, хвору на тяжкі хвороби, передбачені законом та підтверджені відповідним документом.
Жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина з інвалідністю І чи ІІ групи.
Усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років.
Особи, зайняті постійним доглядом за хворим членом сім’ї.
Особи, які мають дружину з числа осіб з інвалідністю та/або батьків своїх або подружжя з числа осіб з інвалідністю I або II групи, за умови відсутності інших працездатних осіб, зобов’язаних їх утримувати.
Опікуни особи з інвалідністю, визнаної судом недієздатною, особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю І групи, особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю ІІ групи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Заборонено відправляти на фронт, навіть якщо призвали: з’явилося важливе роз’яснення