facebook

Влада надумала позбавити виплат пенсіонерів: у зоні ризику всі, кому вдома не сидиться

Деяким пенсіонерам можуть скасувати виплати


Пенсіонери отримують виплати на підставі накопиченого страхового стажу та рівня зарплати. Не всіх громадян влаштовує їхній розмір виплати й деякі громадяни продовжують працювати навіть на заслуженому відпочинку. Пенсіонерам варто знати, за що їх можуть позбавити виплати, повідомляють progroshi.news.

Оскільки розмір виплати залежить від того, чи працює пенсіонер, чи ні, вони повинні обов’язково повідомляти ПФУ про своє працевлаштування. Пенсія за вислугу років призначається громадянам лише після звільнення з роботи.

Якщо ж людина продовжує працювати на тому ж місці, де вона заробила пенсію з вислуги років, відповідну виплату буде зупинено. Але після звільнення з роботи виплату мають повернути.

Також в Україні передбачено чимало надбавок до пенсії деяких категорій громадян. Обсяг виплат громадянам, що мають особливі досягнення безпосередньо залежить від обсягу прожиткового мінімуму. Наразі він становить 2093 грн, а отже доплата за особливі заслуги становить від 418 до 837 грн, тобто 20 – 40% від його розміру.

Повідомляється, що військовослужбовці мають право на доплату у розмірі 1465 грн., що становить 70% від розміру прожиткового мінімуму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Отримати надбавку можна, подавши відповідну заяву протягом року після отримання звання. На неї можуть претендувати громадяни, які працювали у таких галузях:

наука;
охорона здоров’я;
освіта;
культура;
спорт (зокрема фізичне виховання);
господарська та громадська діяльність;
держслужба.
Крім того, доплату у розмірі 150 грн можуть отримати пенсіонери, які проживають разом із неповнолітньою дитиною. Для нарахування допомоги таким громадянам слід подати відповідну заяву до ПФУ.

Залежно від віку пенсіонера, покладено та доплати:

від 70 до 74 років – 300 грн;
від 75 до 80 років – 456 грн;
від 80 років – 579 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Влада надумала позбавити виплат пенсіонерів: у зоні ризику всі, кому вдома не сидиться